Bestfriend















Hehehe . This is our photos time pergi KK bulan 8 yang lalu . She is totally the greatest bestfriend I've ever had . She's the one who know who I love and who I hate . She knows every secrets that I have . She's the one who told me to wear this and those that fit to me . She's the one who always says that I'm not fat . She's the one who give me advice to live happily . She's the one who always help me when everything happened to me . I love her till I die :) I want to be her bestfriend . ALWAYS <3 Love you , Babe :D

#Wordless Wednesday 2

Pitbull Singer Pitbull poses in the press room during the 2010 American Music Awards held at Nokia Theatre L.A. Live on November 21, 2010 in Los Angeles, California.

#Wordless Wednesday



I Don't Really Care !


I don't really care and just shut the mouth , biatch !

Okay , seriously , I really hate when I try to release my tension but end up with another stupid small situation and even a 15 years old can handle it and does not really care about it . Oh come on , you can say bad things about me and when I end up angry and get it all back to you , you feel pissed ! 

Yeah , just like I do . Get pissed , all the time this lately . Why ? Because F crisis that you have never expected before . Do you have any F crisis problems ? DO YOU BIATCH ?! Do you ? So , if you really don't have any idea how I acted this lately , so just SHUT UP . Don't judge me , but the all things , you also did it the same way . Okay ? SAME FU**ING WAY !

You don't know how it feels like when someone you love being betrayed . Do you have that kind of situation ? Do you ? Tell me biatch , do you ?! You don't know how to handle it when you're becoming the one and only supporting actress in that situation . That you have to keep it to yourself and no one can even know about it and how you burst your tears every night ? What ? You call this an excuse to make me not to get angry by you ? I DON'T REALLY CARE !

Tawau ♥


This is the best ! Hahaha :'D

Hey chingus ? Assalamualaikum dan selamat sejahtera . Ehe , saya baru sahaja balik dari Tawau . Quite awesome jugalah even tho 2 days 1 night jak . Haha , okay la tu . Daripada tiada vacation langsung , better ikut jak . Tujuan pergi Tawau pun sebab parents ada taklimat  di Promenade Hotel . So , kami pun stay di Promenade Hotel lah jawapannya :')

Sampai jak di Tawau , check in hotel , saya dan adik saya Cipa , jalan-jalan kejap di Eastern Plaza . Kami putar-putar sampai bosan , dan kami tak boleh naik ke bilik sebab tiada kad untuk access lif  . Kalau tiada card , memang tak boleh naik langsung :'/ Jadi , kami pergi Sabah Spoon untuk try makanan Korea . Kami order Bibimbap dan Bibimbap yang kami order , tidak sesedap Bibimbap di Sunway Pyramid . Lepas tu , tiada  lagi dia bagi side dishes , kimchi or even a single soup . Aduii .

Lepas tu , kami naik bilik , stay sekejap , online , turun balik untuk dinner di Sabah Chicken Rice . Lepas dinner , kami jumpa Abang Erik dan Kakak Niebong & anaknya , QeiQei yang merangkap anak buah saya :'D . Kami stay di bilik sekejap , online , tengok tiket murah mahu pergi KL konon , Tapi , sama juga . Habis suda offer yang 10 sen sahaja . Kecewa .

Lepas tu , Abang Erik bawa pergi lepak . Lepas lepak , kami balik dan tidur ! Haha ! Bangun sahaja dari tidur , mama dan ayah bersiap untuk taklimat , kami pun bersiap untuk pergi breakfast . Alhamdulillah , breakfastnya boleh tahan juga pilihannya . Tapi , dapat makan sikit jak sebab kenyang dari semalam . Konon tu bah . Haha ! Ini menu breakfast saya :'D


1st round : Pancakes with Maple Syrup , Yogurt and Chocolate Croissant .


2nd round : Chicken Porridge .


3rd round : Honeystar with fresh milk


4th round : Bread Pudding with Custard


And the last one is : Mango Juice

Lepas jak breakfast , Abang Erik datang and ambil kami untuk dibawa jalan-jalan . Tapi ikut kakak Niebong la . Abang Erik kerja di pejabat Celcom . Lepas kami jalan-jalan , kami kembali ke hotel dan jalan lagi sini sana , dan balik Ld . Sekarang , di rumah sudah . Tunggu hari Jumaat atau Sabtu lagi , baru pergi KK. Tak sabar mahu beli I pod dan kasut Vans . Yii . Chao .

P:/s : Zsa Zsa Zsu Pub , bass nya boleh dengar sampai lobi hotel :'/

About Me ♥


Name: Nur Sarah Jenysah Bt Jais
Nicknames : Sarah / Nina / Adii
D.O.B : 09 April 1994
P.O.B :  Hospital Lahad Datu, Sabah
Mummy : Suzyline Raymond @ Nur Ain Abdullah
Daddy : Jais B Scotle
Live : Taman Aman 3 , Lahad Datu , Sabah .

Food : Nasi Ayam / Chocolate Mud Cake / Pizza / Big Apple Donuts ( Alien )
Drinks : Caramel Frappucino / Coca Cola
Hobby : Reading novels / online / cycling / dancing & singing
Singers: Pitbull / Kpop Artist / Justin Bieber / Peterpan / Ungu / Sheila On 7
Actors : Kim Hyun Joong / Lee Min Ho / Yoon Eun Hye

Bestfriends : Syarafina Kok / Nur Fazira / Sitti Jamilah 
Teachers : Cikgu Al-Maidah / Teacher Zanariah / Cikgu Fauziah
Loves : Allah / My Mum / Gadjets / Friends / Twitter / Facebook / My blog 
Hates : Lizards / Ants / Bitches / Copycats 
Colors : Orange / Pink / Black / Purple

Currently : Waiting for SPM results .
Ambition : Teacher / Chef / Manager ( uiii xD )
I am : Lovable / Caring / Stubborn / 
I don't : Drinks & Smokes 

Okay , ini jak yang boleh kongsi buat masa ini . Lain kali saya edit kalau ada apa-apa yang berlaku pada diri saya . Hehe ^^ . Cheers :')

Studying is sweet as licorise


Do you ever felt this situation ? Do you ? Saya belum lagi , tapi saya mahu !

Assalamualaikum , chingus . How are you today ? Salam hari Jumaat dan mudah-mudahan hari anda dirahmati oleh Allah S.W.T . Amin . Saya tak tahu kenapa saya mahu bercakap pasal stuuuuudy sahaja kebelakangan ini . Mungkin kerana saya sangat desperate mahu sambung study untuk membahagiakan mama saya , sebab itu saya mahu sambung study . Adakah mungkin kerana saya rindukan study bersama rakan-rakan di kelas ? Hurm , mungkin juga .

Well , I will try my best to continued my studies so I can make my mom proud and show to someone that life is not really that easy to make other peoples life miserable and I hope by continuing my studies , that someone know that money isn't everything that can buy other peoples happiness and other peoples dignity . Its all about pure love and care . And its not because of the money that being proud of . Broken english ka ni ? Haha ! Daripada ada terasa :D

Sweet thinking this lately ♥



Kalau mimpi , biar mimpi sampai ke bintang . Is it really necessary to say this words every time ?


Hello chingus :') Amacam , make over blog saya ? Chantek tak ? Mestilah cantik ! Kau ada ? Hahaha ! Jokes bah sayangs . Saya taklah se-kreatif anda semua sana . Saya mahu beginner lagi dalam hal-hal edit blog ni . Saya belum expert macam orang yang baru buat blog , terus sudah berjela-jela tutorials yang gila awesome ! No offence , tapi saya memang tabik dengan diorang yang sangat rajin buat tutorials . Terutamanya adik Amalina . Fuh , thanks to her tutos , my blog agak ...... :'D

Btw , saya mahu post something yang agak kepada diri saya . Sebab blog saya , jadi saya perlu isinya dengan teliti atau followers saya akan ternanti-nanti (.n_n) konon tu bah . Saya sekarang , officially penganggur di rumah menanti panggilan-panggilan U atau Politeknik sebab saya sangat mahu sambung belajar lagi ! Saya sangat cintakan study sekarang ! Saya mahu bahagiakan mama saya . Hanya mama saya . Mama saya yang saya sangat sayang dan dialah satu-satunya wanita yang saya sayang dalam dunia ini .

Saya ada buka laman web UiTM kelmarin dan saya tertarik dengan tawaran yang ada kerana dia ada memberi tawaran sambung belajar di Korea ! Wah , siapa tak mahu ! Lagipun tawarannya pas-pas untuk muka-muka orang macam saya ni . OH YEA ! Semalam time saya chatting , ada sorang budak ni bajet pandai , meng-estimate saya ni seorang yang tak boleh pass SPM . Hello ? You think you good enough already !? Saya yakin saya boleh pass dan boleh sambung study , OKAY ! Punya benci dengan orang macam tu . Sial .

Okay , here we go .


Credit : UiTM Pictures :')

Hurm , kalau fikir mahu ambil ini , mahu jadi apa ? Guru bahasa Korea ? Berbaloi kah ambil ini ? Mungkin juga sebab saya memang minat bab-bab Korea ni :D DAAAAN , untuk pengetahuan am , saya mahu mengambil peluang ini , bukanlah kerana lelaki-lelaki Korea yang kiut-miut , yang menarik perhatian saya ingin ke sana . 50% la . Tapi , yang lain sebab saya sangat suka dengan culture di Korea . Yang sopan santun dan ada 4 musim . 

Alaa , lagipun Korea dengan Malaysia kan agaaak dekat juga :D Jadi bolehlah bah kan ? Kalau saya tak dapat kejar impian saya mahu ke Korea , abang cakap tadi , try belajar dalam negeri sendiri dulu . Lagipun saya memang mahu sambung study di Politeknik . Jadi , saya sambung study di Politeknik la . Lagipun , banyak kawan-kawan saya yang mahu sambung belajar di sana . Dan , mana tahu saya boleh berjaya macam cousin saya . Jujur , saya menangis masa tengok cousin saya graduate . Sebab saya mahu sangat jadi macam dia .

Well , okay bloggers . I'm out . I'll be posting any new stories soon . kthxbai . *this word are actually annoys me . No offence :'D

Morning Post


Don't you say goodbye :'(


Yea yea I know , its too late to promote . Tapi , serious got addicted to this song . Bruno Mars was sexay ! xD

Hello ! Ehehe , blog belum siap makeover lagi sebab belum ada header yang menarik . Tapi , insya-allah , saya akan berusaha lebih gigih lagi sebab SPM DAH HABIS ! Awuuuuuuuu ~~ *anjing menyalak . Hahaha ! Tak sangka saya dah bergelar lepasan SPM dan tanam anggur di rumah , tunggu panggilan dan mudah-mudahan Allah melembutkan hati mana-mana pihak Universiti atau Politeknik yang mahu menerima hambanya yang seorang ini untuk menjadi salah seorang penuntut di sana :')

Yesterday ~ Adalah hari terakhir saya dan rakan-rakan kelas saya bergelar pelajar SM St Dominic . Sekarang , saya SANGAT rindukan mereka . Saya sangat rindu untuk belajar dalam kelas bersama mereka , saya rindu sangat nak tengok Jason Toan lambat datang ke sekolah dengan muka mengantuk , saya rindu gurauan kami kepada guru-guru kami yang tersayang dan saya sangat rindu untuk mengeluarkan air mata apabila salah seorang kawan saya dimarahi oleh cikgu-cikgu . Ya Allah , rupanya begini perasaan lepasan-lepasan SPM yang lalu :'(



Tella conteng baju Azuwi :')






See ? I do miss them alot ! Even the geng Cina pun . Sebab diorang tak macam geng Cina yang lain , yang tak berkumpul dengan budak-budak Melayu . Diorang sangat rapat dengan kami dan kami macam adik-beradik yang berlainan bangsa . Hurm , sangat rinduuuuuu dengan BAD 2010 & 2011 . Kalau boleh , aku mahu lagi duduk satu kelas dengan diorang . Jokes bersama & study bersama . Tapi sayang , masa tak boleh diputar kembali dan insya-allah , reunion akan berlaku 10 tahun akan datang dan kami akan berada di satu hotel yang sama untuk menyambut kejayaan kami masing-masing .

Dan , mana tahu , salah satu antara kami yang terkawin ? Ehehehe , mana tau tiba-tiba jodoh Tella dengan Jason ? Jodoh Cheche dengan Asmizan dan Sarah dengan Hajjar ? Ohohohohohohohohohohoho -.-" Bukankah gila pelik tu ? Hahahaha . Tapi , insya-allah saya akan sambung study saya dan bahagiakan mama saya . ONLY YOU ,  MAMA !

Aaaaand btw , I just want to say congrats to my cousin yang baru saja graduate tapi sambung Master lagi :)


Beloved cousin , Melissa Sharmah Gilbert yang berumur , errr , 22 ? Iyakah ? Ahahaha , masi muda lagi tu , kan kak ? Ehehehe . Bah , toodles :)